dimarts, 31 d’octubre del 2017

31 d'Octubre

💪Què hem fet?

La classe de hui l'hem dedicada per explicar com haviem de crear la plantilla de la WebQuest, ja que és la pròxima pràctica que hem d'entregar. En aquest cas, la realitzem per parelles i deixarem tres sessions per poder acabar-la abans d'enviar-la al professor. 

👉Què hem après?

Com acabe de mencionar, hem après sobre com hem de crear junt a un company/a de classe la nostra WebQuest. En primer lloc, el que hem de fer és entrar al full de excel on comparteix tots els enllaços el professor. Seguidament, cliquem en l'apartat d'enllaços i busquem la casella on apareix "WebQuest" i veiem com hi han unas sèrie d'enllaços per poder entrar i veure diversos exemples. Una vegada vistos, ens basem en el primer enllaç, ja que és una plantilla per crear una WebQuest, és a dir, ens ajuda a poder crear el nostre treball apartat per apartat, sabent en tot moment el que hi ha que afegir. Una volta explicat, ens hem situat junt a la nostra parella i hem començat a pensar que hi haviem de ficar per poder emplenar la plantilla que el professor ens acabava de penjar. 
Doncs bé, aquesta plantilla ha d'incloure: 
 - Nom de la WebQuest
 -Crèdits (Autors/es)
 - Nivell educatiu
 -Contingut i àrea
 -Introducció
 -Tasca
 -Procés
 -Avaluació
 -Conclusió









👍Per saber més...




dijous, 26 d’octubre del 2017

Dijous 26 d'Octubre

👉Què hem fet?

Hui han exposat el tema 6, el nom del qual era "Les famílies i les xarxes socials". Una vegada acabada la presentació hem jugat al Kahoot amb preguntes sobre la presentació que acabaven de fer. Per finalitzar la classe hem continuat amb les presentacions de les presentacions dels murals, de forma oral davant tota la resta de companys/es.

👍Què hem après?

Font http://bit.ly/2yS5cPC
Al llarg de la presentació del tema 6, hem après diverses coses com per exemple la definició de xarxa social i  el rànquing de les aplicacions que es solen utilitzar més, en aquest cas Facebook es el que va en la capdavantera d'aquesta classificació. També ens han explicat l'evolució desde l'any que es van formar les reds socials, és a dir, el 1995 fins més o menys l'actualitat, mencionant quines són cada una de les xarxes socials predominant en eixe any. Segons les xarxes socials en l'àmbit de l'educació hi han una gran llista com serien; The Capsuled, Brainly, Docsiy, Edmodo, Eduredes, Eduskopia, Comunidad Todoele, Otra eduacación, RedAlumnos, Schoolgy.  També com és de costum hi ha avantatges i inconvenients sobre la lliçò que estaven explicant. En quant als avantatges podrien ser, mantindre el contacte amb els familiars de lluny i establir altre tipus de relació amb els membres de la unitat, també permet als pares conèixer als pares i mares les amistats dels seus fills/es i per últim es potencia la confiança. En segon lloc en referencia als inconvenients, podriem dir que aquestes xarxes socials poden produïr limitacions en les publicacions, disminueixen les conversacions amb els familiars, creen distracions i creen l'adicció de compartir tot allò que fem. Davant aquestos casos han recomanat que és important establir regles en la família sobre l'ús de les xarxes socials. És bo assegurar-se que els membres de la seua família sàpiguen que és adequat. Durant aquestes diapositives han inclòs un cas positiu  en els avantatges d'una experiència personal i un cas negatiu amb els inconvenients. Per finalitzar han parlat sobre les senyals d'alarma com:
-Privar-se del somni.
-Descuidar altres activitats.
-Pensar en xarxes costantment.
-Perdre la noció del temps mentres estàs conectat.
-Baix rendiment escolar.

Font: http://bit.ly/2iBBQi8
💭Per saber més 


dimarts, 24 d’octubre del 2017

Dijous 24 d'Octubre.

👉Què hem fet?
Hui la sessió l'hem dedicada com cada dimarts per a atendre a l'exposició que han realitzat una altre grup de treball i per finalitzar la presentació hem jugat al Kahoot com de costum.
Per finalitzar la classe hem acabat les presentacions de forma oral dels murals que quedaven per exposar.

Font:http://bit.ly/2gB3Tdr
 
💪Què hem après?
Hui hem après gràcies a els nostres companys/es sobre el tema de la web 2.0 i la web 3.0 en l'Educació. Hem après les deficinició de cadascuna d'elles. Els avantatges i desavantatges de fer ús d'aquestes webs. Tamé han parlat sobre la definició, característiquesparts, disseny i creació i inclusió d'atres webquest. Així com també han parlat sobre la caça del tresor.
Hem millorat aquestes definicions fent una partida al kahoot, en el que apareixien preguntes sobre el que acabavem de veure a classe.



Font: http://bit.ly/2xnTVmJ




Font: http://bit.ly/2zDpfOM


💭Reflexió
Aquesta classe ens aprofita per poder aprende sobre els tipus de web, per poder utilitzar-les tant en el nostre dia a dia com en el futur. També saber si estem utilitzant bé aquestes web i els avantatges o desavantatges que pot sofrir. També sempre resulta agradable que els companys expliquen desde el seu punt de vista el temari. 

dijous, 19 d’octubre del 2017

Segona exposició.

👉Què hem fet?

La classe de hui l'hem dedicada a atendre l'exposició dels nostres companys per poder possar-nos a prova amb el kahoot una volta acabada l'exposició. I després hem començat amb les exposicions de les activitats del mural.

💥Què hem après?

En la sessió de hui, a través dels nostres companys hem après sobre el tema de les TIC, és a dir, les tecnologies de informació i comunicació.
Aquesta presentació ha començat amb una xicoteta introducció sobre el que va a tractar el tema i introduïr-nos uns pocs conceptes.
Font: http://bit.ly/2gma8S8
Seguidament han explicat que són les TIC i les funcions que tenen en l'educació. Tot seguit han continuat amb l'accés a les TIC, amb les adaptacions de hadware i software i amb les fases per poder utilitzar les noves tecnologies els alumnes en l'aula inclusiva. Han parlat sobre la xarxa accessible i les raons que justifiquen el disseny d'una xarxa per a tots etc.
D'altra banda també han explicat les barreres per als alumnes que sofreixen algún tipus de discapacitat visual, auditiva, dificultats motores... Així com la tecnologia de suport i els dos tipus de tecnologia assitida. Molt important la selecció d'informació per part del professorat. Les quatre àrees que hi ha, és a dir, la personal, contextual, curricular i tecnològica. Què és la tecnologia assistida etc.

Per finalitzar hem reforçat els conceptes que han acabat d'explicar el grup que ha exposat amb el Kahoot, en el que haviem de respondre les preguntes sobre el tema que acabaven de explicar per saber si haviem entès els continguts.
Font: http://bit.ly/2x8Hj2m



💬Reflexió.

Que els companys exposen els temes sempre ajuda per estar atents i així també fixar-se perquè un altre dia serem nosaltres els que estem exposant. També hem vist alguns vídeos dins de l'exposició molt emotius sobre l'educació inclusiva que han estat molt bé i ajuden per entendre millor el que estaven explicant.

dimarts, 17 d’octubre del 2017

Creació de murals

👉Què hem fet?

Avui el professor ha explicat diferents models per poder crear un mural, que serà la pràctica 2 que realitzem. En aquesta pràctica hem de crear una activitat i penjar al nostre mural imatges que puguen explicar de que tracta aquesta activitat. Hem de pensar els objectius, de forma que al proper dia de classe s'exposaràn breument davant la classe. Després de l'explicació ha deixat el temps que quedava per finalitzar la classe per poder començar amb els nostres treballs.

👍Què hem après?

Hem après dos pàgines noves per poder crear murals, i decorar-los al nostre gust.
En primer lloc, la pàgina per la qual ha començat l'explicació es la de "Padlet". Una volta la buscavem en el buscador d'Internet, haviem de registrar-nos per poder entrar. Per poder crear un nou mural haviem de clicar en l'opció de "crear un nou" per a poder escollir l'opció de fons que desitjarem i començar a decorar. Una vegada fet, ens dirigim fins la part superior al costat dret, on està l'opció de compartir. Una volta elegida aquesta opció, tan sols tenim que marcar el tipus de privacitat que volem tenir, en el nostre cas en públic, i ja hem finalitzat.



En segon lloc, l'altra pàgina que ens ha explicat per poder crear un mural, és la pàgina de "Linoit", en la que hem d'entrar, i necessita un nom d'usuari i una nova contrasenya. Una vegada passat aquest pas, podem iniciar el nostre mural. Aquest és un model senzill, que ens permet afegir fotografies, títols etc i modificar el seu tamany, fons etc. Un exemple del mural de la pàgina "Linoit"





💭Què pensem?

Sobre la sessió de hui, pense que ens poden servir aquest tipus de pàgines per poder crear murals. De fet per a la propera pràctica ja ens serveix de ferramenta per poder crear el nostre mural, sobre aquella activitat que pensem que pot servir als/les alumnes per poder aprendre.

dimarts, 10 d’octubre del 2017

Primera Exposició

👉Què hem fet?

A la classe de hui s'ha exposat el següent tema, és a dir, el 2, però aquesta vegada ho han fet un grup de treball format per els nostres companys i companyes de classe. Després de que aquest grup exposara el seu tema, hem jugat una partida al Kahoot, les preguntes de la qual han sigut dissenyades per els mateixos membres d'aquest grup. 

👀Què hem après?

Aquest grup ha explicat el tema 2 mitjançant una presentació de Prezi. El tema tractava sobre la competència digital en el professorat. Sobre aquest apartat del manual d'aules digitals, s'ha aprés, sobre la definició de competència digital, la bretxa digital, el procés d'ensenyament-aprenentatge, la alfabetització informacional, sobre l'entorn habitual d'ensenyament aprenentatge, competències professionals, i sobre l'aprenentatge interactiu. Incloent una definició senzilla de cada apartat. També la presentació continuava parlant de l'educació 3.O i com afecta actualment en l'ensenyança i quines innovacions suposa aplicar aquest tipus d'educació interactiva, participativa, activa etc. Així com s'ha parlat sobre les noves tecnologies d'informació i comunicació (TIC) i també com afecten aquestes en el professorat. I finalment sobre el nou rol dels professors davant els canvis que es van introduïnt diariament en els processos d'ensenyança-aprenentatge. Hem reforçat aquestos termes amb el Kahoot per a que així quedara més clar. 

Font: http://bit.ly/2hBcpJx


💬Què pensem?

Una reflexió personal del que hem fet hui seria que aquest tipus de presentació ens servix per aprendre sobre aquest tema ja que nosaltres treballarem un altre tema i hem de transmitir-lo a la classe actuant com a professors/es i els alumnes aprenen sobre el que nosaltres donem. Per tant, hem aprés sobre un tema que ens han explicat els nostres companys sense la ajuda del professor i a més hem repasat i reforçat el temari amb les preguntes del joc. 

dijous, 5 d’octubre del 2017

Practiquem el Kahoot!

👉Què hem fet?

Hui dijous dia 5 d'Octubre hem fet diverses coses, com per exemple, el professor ha començat recordant com haviem de citar a l'anterior pràctica i millorar-ho per a les pròximes. Una volta ha explicat això, hem destinat gran part de la classe per entrar a l'aplicació online del "Kahoot" per saber com funcionava (si no haviem jugat anteriorment) i per jugar una volta i així poder veure com era. Abans de ficar-nos a jugar, hem deixat uns 10 minuts per llegir el temari que ens va passar el professor, ja que les preguntes tractaven sobre aquest tema. Una volta, complit el temps, hem entrat desde el nostre usuari, afegint el nostre nom i ens hem ficat a jugar.
Font: http://bit.ly/2xkKpj2
Una volta el joc ha acabat, hem seguit amb l'explicació, i Alejandro ens ha explicat que per completar el nostre treball grupal haviem de realitzar un mapa conceptual, per tant, ens ha mostrat dos pàgines per poder crear-los de forma fàcil en la que queden ben reflectades les nostres idees. Aquestes pàgines són, en primer lloc una s'anomena "Gliffy" i l'altra "Bubbl.us".

I finalment en acabar l'explicació hem seguit amb els nostres treballs grupals que hem d'entregar.

👀Què hem après?

En aquesta sessió hem après a millorar les nostres cites respecte dels treballs que realitzem. També hem après com entrar al joc del Kahoot i com entrar per poder començar una partida, així com , la manera en la que podem crear nosaltres una partida, és a dir, ens registrem a la pàgina del Kahoot i després podem nosatres crear eixes preguntes i respostes tal i com nosaltres desitjem.
També hem après dos pàgines noves, com ja he mencionat anteriorment per poder crear mapes conceptuals de forma sencilla i ràpida. Per entrar aquestes dos pàgines ens hem de registrar i tan prompte com ens registrem amb el nostre usuari, cliquem sobre la pestanya que ens indique on podem crear un mapa nou (és a dir, en la pestanya que s'anomena "filer", cliquem i apareix  "nou"). Una volta elegida eixa opció, podem crear el mapa conceptual a partir de diverses formes geomètriques, diferents temes que podem seleccionar etc.


Font: http://bit.ly/2xWEAum 

Font: http://bit.ly/2xjwwXo 

💭Què pensem?

Sobre aquesta classe, pense que el fet de crear nosaltres una partida en el Kahoot ens ajuda, ja que més tard en la nostra exposició grupal hem de crear un, sobre el tema que estarem tractant per a que la resta de la classe conteste les preguntes, és a dir, nosaltres (el grup de treball) eixe dia actuarem com a professors, i els nostres companys com als alumnes que han de respondre les preguntes que nosaltres haurem creat. I no oblidar les dos pàgines mencionades anteriorment, per la mateixa raó ja que com hem de crear un mapa conceptual en el treball grupal ens pot servir de gran ajuda. Però cal dir que tot el que hem après no sols serveix per a aquesta assignatura, sinó que ens pot servir per qualsevol altra assignatura o bé en un futur com a docents.


PER A SABER MÉS... US DEIXE UN VÍDEO-TUTORIAL PER CREAR UN KAHOOT



dimarts, 3 d’octubre del 2017

Sèptim dia.

👉Què hem fet?

A la classe d'avuí el professor ha parlat sobre els percentatges de les pràctiques que estem realitzant. També ha explicat sobre com hem de citar i afegir referències als nostres treballs. De manera que hem entrat a la pàgina web en la que el professor comparteix tots els enllaços, grups de treball, calendaris per entregar pràctiques etc. i una volta dins hem clicat sobre la "pestanya" anomenada enllaços i després situar-se dintre de la pàgina de les revistes i després clicar sobre la biblioteca de la universitat i hem entrat a un document que ens explicava la forma en que hi ha que citar els nostres documents. 

👌Què hem après? 

En la sessió de huí hem après com citar i com afegir les referències bibliogràfiques als nostres treballs, vídeos etc. Segons el document es citarà d'una manera o d'una altra, és a dir, no es citarà de la mateixa manera si estem tractant un artícle d'una revista que si estem tractant un llibre etc. Per tant, hem après gràcies al document el APA, que explica detalladament com afegir les referències bibliogràfiques als nostres treballs. 
També el professor ens ha manat que entregarem una pràctica per al proper dia, que consisteix en buscar una revista, un llibre, i un capítol de un llibre sobre el tema de teoría que hem de tractar, per tant també hem après com fer aquesta activitat. El professor, ens va penjar un llistat de documents, revistes, bases de datos etc i d'aquesta manera a partir d'aquestes pàgines ens pot facilitar la recerca dels documents per poder realitzar la nostra pràctica. 

💭Què pensem?

Sobre aquesta sessió, pense que ens pot servir per a la resta de treballs que hem de realitzar, així poder citar correctament sobre aquells llibres, revistes, artícles, periòdics etc que vulguem treballar.