dimarts, 5 de desembre del 2017

Exposici贸 tema 14.

馃憠Qu猫 hem fet?

Hui han realitzat l'exposici贸 del tema 14, el qual s'anomenava "Recursos i aplicacions de la web 2.0". Una volta acabada no hem pugut realitzar el Kahoot per un problema a l'ordinador. Per aix貌 hem dedicat els 煤ltims minuts de la classe per resoldre dubtes i avan莽ar amb la propera pr脿ctica que hem d'entregar.

馃憤Qu猫 hem apr猫s?

En aquesta presentaci贸, hem apr猫s en primer lloc per introduir el tema la definici贸 d'Internet, com a una abreviaci贸 d'Inter conected Netwoks i 茅s el resultat de la interconexi贸 de milers de xarxes d'ordinadors distribu茂ts pel m贸n.
Per continuar amb el tema, entenem com a web 2.0, com un model actual de xarxa i com un conjunt d'aplicacions web enfocades a l'usuari, creada al 2004, amb una nova actitut cap a la tecnologia, noves caracter铆stiques com participaci贸 i col·laboraci贸. Algunes aplicacions de la web 2.0 s贸n: blogguer flickr, youtube, wikipedia, maps...Aquest tipus de web garanteix serien el canvi en la forma d'emmagatzemar la informaci贸 de escriure-la i de comunicar-la, a m茅s de tenir una interconexi贸 molt major, en la que es poden realitzar contribucions en la mateixa mida que rebem informaci贸.
Aquesta web aporta recursos com:

  • Informaci贸
  • Comunicaci贸
  • Aprenentatge
Uns quants dels avantatges que aporta s贸n:
  • Posibilitat de comunicaci贸
  • Entorn propici per al treball cooperatiu
  • Punt de partida entre professors. 
I en quant als inconvenients:
  • Quantitat i qualitat de la informaci贸
  • Evoluci贸 dels recursos comunicatius en Internet
  • En els primers anys d'Internet trobavem l'inconvenient de la dist脿ncia de l'alumnat i el professorat
Hi ha diferents plataformes educatives com per exemple:
-Edmodo:


-Diipo




A m茅s a m茅s, ens han oferit definicions com per exemple la de comunitat virtual, entent-la com, quan apareix un grup de persones utilitza la telem脿tica per poder comunicar-se. Per a que funcione, ha de tenir un grup de persones per a que es produisca la comunicaci贸. 
En segon lloc, entenem les videoconfer猫ncies com: que 茅s la comunicaci贸 de v铆deo i al mateix temps so. Hi ha diferents tipus, descriptori, d'aula, de reuni贸 etc. 
Hi ha diferents programes per fer videoconfer猫ncies com: 


  1. skype
  2. ichat
  3. adobe connect
  4. tokbox
  5. google hangouts
Hi ha diferents cursos online com el "Mooc" i el "Nooc". Entenent aix铆 el Mooc, com un curs online, en obert i massiu. 脡s un curs a dist脿ncia accessible a trav茅s d'internet on es pot apuntar qualsevol persona. I un Nooc, 茅s un nano curs obert, massiu i en l铆nea (nooc) que li d贸na als participants l'oportunitat d'explorar, aprendre i ser evaluats sobre un element clau d'una compet猫ncia, una destressa o una 脿rea de coneixement en un periode de temps que pot anar des d'un m铆nim d'una hora fins un m脿xim de vint hores. 
http://nooc.educalab.es/

Qu猫 s'ent茅n per flipped classroom?
茅s un model pedag貌gic que planteja la necessitat de transferir part del proc茅s d'ensenyan莽a. aprennetatge fora de l'aula a fi d'utilitzar el temps de classe per al desenrotllament de processos cognitus de major complexitat que afavorisquen l'aprenentatge significatiu,
 la implementaci贸 d'aquest model s'ha afavorit per les potencialitats que la web 20 ofereix per a la cerca, creaci贸 etc.

I per finalitzar l'aprenentatge online, 茅s una modalitat de led a dist脿ncia, que utilitza internet amb totes les seues ferramentes tecnol貌giques de la informaci贸 i la comunicaci贸 per a realitzar el proc茅s d'ensenyan莽a aprenentatge.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada