dijous, 28 de setembre del 2017

Sisena sessió

👉Què hem fet?

A la classe de hui hem fet un vídeo, un estil com el power point però animat. De tal forma que una volta fet el compartim al nostre blog per a que totes les persones que vulguen poden entrar a veure’l.

👀Què hem après?

Hem après com he dit anteriorment la forma de com fer un vídeo animat, per poder fer exposicions, treballs, presentacions per als alumnes etc. Per fer açò del que parlem tan sols hem d’ entrar a la pàgina online “Powtoon”. Una volta dins, registrar-se per mitjà del correu, del Facebook o simplement creant un nou conter. Una volta creat aquesta nova presentació, comencem a editar-la al nostre gust, modificant les escenes, afegint objectes, tal i com ens agrade. A banda, podem modificar la música de fons i per a fer-ho podem entrar a la pàgina online “Jamendo” per poder descarregar melodies de forma gratuïta.
Finalment, per poder exportar-lo i compartir-lo al nostre blog, hem de clicar per guardar la nostra creació i després anar sobre la paraula “Export”, una volta pressionada aquesta opció decidim on exportar-lo i amb quin format, és a dir, pdf, mp4, a youtube etc. Una vegada realitzat aquest procediment, podrem accedir al nostre blog i compartir el vídeo animat des de un enllaç de youtube o a través del html.


Font: http://bit.ly/2wtwbgi


💭Què pensem?

Aquesta classe ha resultat productiva, ja que realitzar aquest tipus de activitats ens serveix tan per a la classe d’aules digitals per completar el nostre blog, però també per qualsevol altra assignatura, ja que d’aquesta forma podem fer presentacions a altres classes de forma animada i divertida. És un bon treball! 


ACÍ US DEIXE EL EXEMPLE DEL VÍDEO ANIMAT QUE HE CREAT.




dimarts, 26 de setembre del 2017

Cinqué dia.


👍Què hem fet?

Avui hem arribat a l'aula, i el professor ha explicat com accedir a una sèrie d'enllaços i d'eixa forma introduïr-se amb una sèrie de  revistes per poder obtenir més informació per completar el nostre treball grupal. També ha començat a explicar el tema 1, seguint unes diapositives i així podiem seguir l'explicació. Finalment, després de la seua explicació hem començat a treballar sobre el treball que hem de realitzar amb grup.


👉Què hem après? 

Com he dit abans, Alejandro va comensar a explicar el tema 1 de teoria, per tant, vam adquirir una serie de nous coneixements que no sabiem.

Font: http://bit.ly/2hwS77L 
El tema va tractar sobre "L'ESCOLA A LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ", en el que tractarem temes com per exemple:

-Què es la SI (Societat d'Informació),  entesa com diverses estructures implicades amb les TIC, en la que els participants tenen la capacitat per obtenir, compartir i processar qualsevol informació telemàticament. I també hem tractat les seues característiques més importants.

Font: http://bit.ly/2wV1kO5
-Hem après sobre les TIC, entent a aquestes per les tecnologies que permeten la adquisició, almacenament, distribució etc de l'informació. Amb característiques ventatjoses com; la facilitat per accedir-hi, que és un instrument per a tot tipus de procés de dades, es un canal de comunicació, emmagatzema grans quantitats d'informació, proyecte interactiu, automatitza les tasques, instrument cognitiu etc. Així com també les limitacions que aquestes suposen, com per exemple que poden produïr problemes tècnics, falta de competencia digital, problemes de seguretat, bretxa digital etc.

-I finalment, per acabar el tema 1 hem parlat sobre els canvis que s'han produït o estàn produïnt-se al pas del temps a les institucions educatives, com millores en el currículum, és a dir, a l'actualitat es disposa d'un currículum ampli i flexible, s'aprèn tant com per l'educació formal i reglada com l'educació informal i no reglada, també es disposa d'un aprenentatge més participatiu i actiu etc. Però també hem d'incloure el paper del professorat el qual adquireix també un nou paper per dissenyar diferents entorns d'aprenentatge, ser avaluadors de les TIC i dels continguts, ser consultors d'informació, orientadors al procés d'aprenentatge, i avaluadors de forma contiua en el procés d'aprenentatge.
Font: http://bit.ly/2xM48fo
💥💥PER A SABER MÉS: 

⇰Entorns personals d'aprenentatge (PLE); Posen ordre a l'allau de coneixements i connexions personals que hi ha a la xarxa. Aquestes eines s'utilitzen per gestionar el procés propi d'aprenentatge. 
Font: http://bit.ly/2wk2u1h





⇰Comunitats d'aprenentatge: és un projecte basat en un conjunt d'Actuacions Educatives d'Èxit (AEE) que s'ha demostrat científicament que milloren el rendiment educatiu, la convivència del centre i del seu entorn. Està construït a partir de les aportacions internacionals més rellevants a nivell teòric i científic, les quals destaquen dos elements claus en l'aprenentatge: les interaccions i la participació en el centre educatiu de tota la comunitat i, les evidències científiques internacionals de les actuacions que milloren els seus resultats.

Font: http://bit.ly/2wURQST

dijous, 21 de setembre del 2017

Quarta sessió

Per introduïr la classe el professor ha fet un breu resum sobre el que anavem a treballar es a dir el tema del copyright i les llicències de drets d'autor per a protegir les nostres imatges i vídeos del blog. Així com la creació d'un document al Slideshare.

💪Què hem fet?

Com he mencionat a l'introducció de la classe d'avui el professor ha començat explicant com podiem acreditar les imatges del nostre blog com a imatges "pròpies", per altra banda una vegada acabada l'explicació de com fer-ho ha explicat la llicencia dels drets d'autor per als vídeos.
En primer lloc, per a treballar sobre les imatges el que hem de fer es:
1. Títol i icona de la llicència
2. Autor
3. Sigles de la llicència.

Si per algún cas no hi apareix el nom de l'autor hi ha que escriure "La font: l'url de la pàgina" i açò es farà acurtant l'url amb un programa com per exemple el "Bitly". Per als vídeos en aquest cas de la plataforma de Youtube hi ha que elegir la Llicència de drets Estàndard.

En segon lloc, per pujar un document al Slideshare el que hi ha que fer es crear un nou compte o bé entrar desde el nostre Facebook. Una vegada creada, podràs seleccionar qualsevol document del ordinador, ja siga pdf, power point etc. i així poder penjar-lo, elegint les seues característiques, és a dir, públic o privat, etc. Una vegada penjat a la red, el que podem fer es copiar el seu HTML per poder copiarlo al nostre blog i crear una entrada on aparega el document del Slideshare.

Font: http://bit.ly/2xA5QjQ
Font: http://bit.ly/2xq3yV2














💭Què pensem?

El treball realitzat hui, pot servir de molta utilitat ja que en qualsevol moment de la nostra vida haurem de crear nous blogs, en els que haurem de penjar videos i imatges i haurem de citar els drets d'autor. I persupost, el document de Slideshare per poder compartir documents que haurem realitzat en el nostre ordinador i d'aquesta forma que la gent els visite per poder resoldre els seus dubtes o simplement consultar-ho per curiositat.

dimarts, 19 de setembre del 2017

Tercer dia.

Com és habitual, per començar la classe després de seure als ordinadors, el professor explica l'estructura que tindrà la classe. Una vegada fet això començarà amb l'explicació.

💪Què hem fet?

Aquesta classe ha sigut bastant intensa, en la qual hem après una gran quantitat de coses sobre com modificar el nostre blog per dissenyar-lo millor.
Així com per exemple, afegir una descripció al perfil personal, perque puga aparèixer junt la fotografia del nostre perfil a blogger. Per tant editem el perfil i afegim descripció. També es pot afegir tota classe d'interessos personals, aixi com llibres favorits, pel·licules, etc.
L'anterior sessió també vam treballar els gadgets, però Alejandro (el professor) va tornar a parlar sobre ells i va explicar de nou com afegir altres gadgets diferents i més innovadors. Per fer això, has d'entrar a "disseny" i tot seguit pots afegir els gadgets que cregues convenient i abanda pots modificar el seu ordre.
Per poder ordenar les entrades podem crear etiquetes i així trobar-les de forma més fàcil. Es poden editar les vegades que siguen necessaries i canviar el nom, l'ordre etc. Açò es fa de forma tan senzilla com entrant per crear una entrada nova o bé si ja està creada li donem la opció d'editar i a la part superior dreta hi ha una opció que posa etiquetes, amb un clic al sobre s'afegixen al nostre gust.
També hem après com poder afegir un document que es troba penjat a la pàgina slideshare, o també ha afegir un vídeo copiant el seu URL i clicant a afegir, d'aquesta forma les idees poden resultar més clares.
Per poder tindre un blog en condicions "legals" el que hem fet ha sigut entrar a la pàgina de "Creative Commons" i una vegada dins d'aquesta pàgina hem modificat seguint els passos del professor la forma per poder tindre una llicència de drets per al nostre blog.


Font: http://bit.ly/2hs1WUk 
 Font: http://bit.ly/2wRV051   


 Font: http://bit.ly/2fMrEiV   



                                                                                                                                                                                                                          


💭Relexió
Com es pot comprovar a aquesta classe hem practicat una gran quantitat de coses, que ens poden servir per poder treballar tant al nostre blog, com també en el nostre ordinador diariament, pel fet de poder modificar la llicència de drets, o també modificar a la configuració del buscador d'internet modificar per a que cerque aquelles coses que hem introduït etc. I a banda que sempre ens resultarà útil per poder fer-li ús.



dijous, 14 de setembre del 2017

Segon dia a classe.

En aquesta entrada tractaré allò que hem fet al segon dia de classe. Després d'arribar a l'aula cada persona s'ha assegut a cada ordinador per començar a treballar. El mestre ha parlat sobre l'estructura que tindria la classe que hem realitzat. I una vegada ho ha explicat... 

👍Què hem après?

Durant la sessió de hui hem après moltes coses de com millorar el nostre blog. Com per exemple a modificar tot allò que no ens agradara per possar-ho al nostre gust, així com la capçalera, que inclou el títol del blog, una imatge, una descripció del que tracta el blog etc. També hem diferenciat i aplicat entrades i pàgines per poder accedir amb més facilitat a les nostres entrades que considerem de més importancia. En hem ensenyat a afegir gadgets de tot tipus, desde l'edició del perfil personal amb la seua respectiva foto fins el nombre de visites, seguidors, rellotges, emissores de radio etc. 
Així com hem editat el nostre buscador de google per poder fer una cerca avançada d'imatges, textos etc. Tot açò ens servereix per a...







💬Què pensem?

Sobre el treball après i realitzat durant la classe de hui, diria que ens serveix per poder modificar tot allò que no ens agrade, de tal forma que quede bé amb la combinació de colors, tamanys, fons tant de les lletres com del blog en general. Així com traslladar coses desde el mateix internet al blog sense tindre que descarregar ninguna cosa etc.


dimarts, 12 de setembre del 2017

Introducció de l'assignatura.

Un primer contacte

En primer lloc, per iniciar el curs amb l'assignatura de Desenvolupament Curricular i Aules Digitals, el professor ha començat fent una breu presentació del que es tractarà l'assignatura, com es treballarà, l'avaluació de la qual aquesta consta etc. També s'ha passat un llistat per veure qui havia assistit a classe. Una vegada finalitzat aquest procediment, el professor ha explicat un dels projectes que haurem de dur a terme durant aquest quatrimestre, un d'ells serà aquest  blog, que ens servirà com a "diari" de classe per poder publicar allò que hem treballat, après i escriure sobre el que ens ha paregut, coses a millorar etc. Aquest blog juntament amb la resta de treballs que conformaràn l'apartat de pràctiques de l'assignatura d'Aules Digitals.

👍Què hem après?

A la classe d'avui hem après com crear un blog i també a publicar entrades, que durant les properes sessions anirem millorant i decorant al nostre gust. També hem aprés sobre la privacitat que tenen les noves xarxes socials d'avui en dia etc. 




💬Què pensem? 

Com a reflexió, pense que ens serveix l'explicació de la creació del blog, ja que en un futur ens pot servir per poder treballar, o també buscar i navegar amb altres blogs. En quan a les noves tecnologies a les aules pense que s'ha de fer un bon ús i gastar-les de forma que s'aprenga amb elles i no per divertir-se sense cap finalitat.